Wat zijn de kosten voor een laadpaal

Als u geïnteresseerd bent naar de kosten voor een laadpaal dan bent u op deze pagina van Reith Power op het goede adres.

Alle kennis onder één dak
Beste laadpalen voor alle elektrische auto’s

Merkonafhankelijk

Voor iedere situatie een oplossing
Toekomstgerichte oplossingen

Wat zijn de kosten voor het opladen van een elektrische auto?

Deze kosten hangen samen met de onderstaande zaken.

  • Laadt u thuis of op het werk uw elektrische auto op?
  • Wat is de prijs van de laadpaal?
  • Hoe duur is de elektriciteit?
  • Hoeveel elektriciteit moet in de accu geladen worden?
  • Actie-radius

Thuis of op het werk laden
Of u uw elektrische auto thuis of op het werk oplaadt kan een verschil in kosten te zien geven omdat het kWh tarief bij u thuis doorgaans hoger ligt dan het kWh tarief op het werk. Uiteraard zal dat voor uw eigen portemonnee niets uitmaken als u afgesproken heeft dat u de laadkosten met uw werkgever kunt verrekenen. Houd er dan wel rekening mee dat de kosten automatisch verrekend moeten kunnen worden. De keuze van de laadpaal moet zodanig zijn dat de laadpaal op een backoffice systeem aangesloten kan worden en de kosten verrekend kunnen worden. Als u hier meer over wilt weten kunt u gerust contact met ons opnemen.

De prijs van de laadpaal
Hoe duur de laadpaal is telt uiteindelijk ook mee in de kosten van het opladen van de elektrische auto. De prijs is afhankelijk van de kosten van de oplaadpaal inclusief installatie en de aanleg van de bekabeling en aanpassing groepenkast.

Hoe duur is de elektriciteit
Als u veel elektriciteit gebruikt dan is uw kWh tarief lager ten opzichte van de situatie indien u minder elektriciteit gebruikt. Dat komt doordat het tarief van de energiebelasting dat onderdeel is van het kWh tarief gestaffeld is afhankelijk van hoeveel elektriciteit u per jaar gebruikt. Dit maakt dat het vaak voordeliger is om op de zaak te laden dan thuis.

Op de zaak wordt namelijk doorgaans meer elektriciteit verbruikt dan thuis waardoor het all-in elektriciteitstarief door bovengenoemde reden dan voordeliger uitpakt.

Hoeveel elektriciteit moet in de accu geladen worden?
De hoeveelheid te laden elektriciteit hangt rechtstreeks samen met het aantal gereden kilometers. Als vuistregel kunt u aanhouden dat u per kWh elektrische energie ongeveer 5 km. kunt rijden. Hoe meer u rijdt hoe meer elektriciteit u verbruikt en hoe meer kosten dit met zich mee brengt.

Actie-radius en kosten opladen
Een beperkende factor kan de actie-radius van de auto zijn. De actie-radius is de totale afstand die de elektrische auto kan afleggen op een volle batterij. Stel dat de actie-radius 300 km is en u moet naar een locatie 200 km verder waar u niet kunt bijladen. Wat dan een oplossing kan zijn is dat er op de terugweg wordt bijgeladen bij een laadstation langs de snelweg. Bij dit soort stations zijn de kWh-tarieven vaak veel hoger dan thuis of op de zaak. Als hier met enige regelmaat geladen wordt heeft dat zijn effect op de totale kosten van het opladen van de elektrische auto.

Als u snel wilt weten wat de prijs is van de levering en installatie van de laadpaal, vraag dan hier vrijblijvend uw offerte aan!

Gratis offerte aanvragen? In 4 simpele stappen geregeld!

U vraagt een offerte aan

Onze adviseur neemt binnen 2 werkdagen contact op voor een telefonische intake.

U ontvangt binnen 2 werkdagen een vrijblijvende offerte op maat.

Na akkoord wordt de laadpaal vaak binnen 2 á 3 weken geïnstalleerd

Snel een persoonlijk antwoord

Wij staan u graag telefonisch te woord via 088 603 34 00. Wilt u liever via e-mail of buiten kantooruren contact? Laat het dan via het formulier weten.

Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
  • - Aanhef -
  • Heer
  • Mevrouw
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Vult u hier het 10-cijferige telefoonnummer in
Vult u hier het 10-cijferige telefoonnummer in
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Om uw gegevens t.b.v. uw informatie aanvraag te verwerken hebben wij uw toestemming nodig.
Om uw gegevens t.b.v. uw informatie aanvraag te verwerken hebben wij uw toestemming nodig.
Menu
Open chat