Verdubbeling verkoop tweedehands EV

Elektrische auto’s beginnen ook op de markt voor tweedehands auto’s een steeds grotere rol te spelen. In het eerste halfjaar verdubbelde het aantal elektrische occasions dat van eigenaar verwisselde ruimschoots tot meer dan 4.500 stuks, meldt dienstverlener VWE Automotive.

Autobedrijven verkochten ruim drie keer zoveel gebruikte elektrische modellen als in dezelfde periode vorig jaar. Naast deze ruim 3.100 occasions werden er ook veel meer verkocht tussen particulieren onderling. Dat aantal steeg met 74 procent naar bijna 1.400 exemplaren. De Tesla Model S was veruit de meest verkochte elektrische occasion, gevolgd door de Volkswagen e-Golf. Volgens VWE hangt de opmars van tweedehands stekkerauto’s samen met het sterk toenemende aanbod aan elektrische auto’s in het wagenpark.

Onlangs bleek dat de verkoop van nieuwe elektrische wagens in de eerste helft van dit jaar eveneens meer dan twee keer zo hoog lag als een jaar terug. Volgens brancheorganisaties RAI Vereniging en Bovag werden er ruim 17.000 elektrische auto’s aan de man gebracht, goed voor bijna 8 procent van de totale nieuwverkopen.

Bron: Autoweek

Deel dit nieuwsbericht

Snel een persoonlijk antwoord

Wij staan u graag telefonisch te woord via 088 603 34 00. Wilt u liever via e-mail of buiten kantooruren contact? Laat het dan via het formulier weten.

Field is required!
Field is required!
Field is required!
  • - Aanhef -
  • Heer
  • Mevrouw
Field is required!
Field is required!
Vult u hier het 10-cijferige telefoonnummer in
Field is required!
Om uw gegevens t.b.v. uw informatie aanvraag te verwerken hebben wij uw toestemming nodig.
Menu