volvo-logo

Op zoek naar een Volvo laadpaal? Vraag eenvoudig een offerte aan

De XC40 Recharge P8 is de eerste volledig elektrische Volvo. Daarnaast is het de eerste Volvo met een gloednieuw infotainmentsysteem dat wordt aangedreven door het Android-besturingssysteem van Google.

Bent u in het bezit van een elektrische Volvo XC40? En wilt u een laadpaal kopen voor uw elektrische Volvo? Onze laadpalen zijn compatibel met alle elektrische Volvo’s.

Vraag snel een offerte aan voor een laadpaal.

Levering & installatie
Binnen 2 weken geleverd!
Specialist in Volvo
Geen gedoe, wij regelen alles

Eenvoudig opladen middels onze Volvo laadpaal

Volvo XC40 Recharge heeft een accucapaciteit van 75 kWh. De vierwielaangedreven XC40 Recharge P8 biedt een bereik van meer dan 400 km (WLTP) op een enkele lading. De werkelijke bereik is afhankelijk van verschillen factoren zoals snelheid, weeromstandigheden en rijgedrag. Volvo XC40 Recharge kan op 3-fase 11 kW opgeladen worden. Hiermee is de auto in ongeveer 7 uur volledig opgeladen. Bij Reith Power kunt u terecht voor zowel laadpalen voor thuis als laadpalen bij uw bedrijf.

Wilt u een Volvo laadpaal kopen en bent u geïnteresseerd naar de verschillende opties die Reith Power biedt? Vraag dan hieronder snel een offerte aan voor een laadstation!

Volvo XC40 laadpaal Recharge specificaties:

Capaciteit Accu:  75 kWh
Type stekker:  Type 2
Actieradius (WLTP):  400 km
Laadvermogen:  3-fase 16A, 11 kW
Laadsnelheid in km:  60 km/u
Laadtijd:  7 uur
Laadpoort  Linkerzijde – Voor

*Specificaties zijn gebaseerd op het standaardmodel.  De werkelijke actieradius hangt af van de snelheid, het rijgedrag, het weer en de verkeerscondities.

Gratis offerte aanvragen? In 4 simpele stappen geregeld!

U vraagt een offerte aan

Onze adviseur neemt binnen 2 werkdagen contact op voor een telefonische intake.

U ontvangt binnen 2 werkdagen een vrijblijvende offerte op maat.

Na akkoord wordt de laadpaal vaak binnen 2 á 3 weken geïnstalleerd

Vraag hier uw offerte aan

Aan wie mogen wij onze aanbieding richten?
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
 • - Aanhef -
 • Heer
 • Mevrouw
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Vult u hier het 10-cijferige telefoonnummer in
Vult u hier het 10-cijferige telefoonnummer in
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Om uw gegevens t.b.v. uw informatie aanvraag te verwerken hebben wij uw toestemming nodig.
Om uw gegevens t.b.v. uw informatie aanvraag te verwerken hebben wij uw toestemming nodig.

Welke laadpaal voor het opladen van een Volvo XC40 electric?

Bent u op zoek naar een laadpaal voor uw Volvo XC electric? De XC40 kan op 3-fase 16A opladen, wat neerkomt op een laadvermogen van 11 kW. Hiermee kan de Volvo doorgaans binnen 6 uur volledig worden opgeladen. Afhankelijk van uw situatie raden wij dan ook een laadpaal met minimaal 11 kW vermogen aan.

volvo-recharge

Hoe snel uw Volvo kan opladen hangt verder af van uw elektriciteitsaansluiting, type laadpaal en maximale laadvermogen van de auto. Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW of 22 kW. Indien u niet over een 3-fase aansluiting beschikt, ligt het voor de hand om een verzwaring aan te vragen bij uw netbeheerder. Echter is dit niet altijd direct nodig. Immers kan een 3-fase laadpaal ook op 1-fase laden. De laadpaal kan uw Volvo XC40 Recharge dan maximaal met 1-fase 32A (7,4 kW) laden.

Voor de Volvo XC40 elektrische auto adviseren wij altijd een slim, toekomstbestendig laadstation met dynamic load balancing. Dankzij dit laadsysteem maken we maximaal gebruik van het werkelijke beschikbare vermogen, zodat u garantie heeft dat uw hoofdzekering niet uitgeschakeld wordt en u maximaal kunt laden.

Wat kost een Volvo XC40 laadpaal thuis?

De kosten van een Volvo XC40 laadstation hangen af van uw specifieke situatie en wensen. In grote lijnen zijn de kosten afhankelijk van het volgende:

 • Type laadstation
 • Paal- of wandmontage
 • Benodigde aanpassingen aan de groepenkast voor uw laadpaal
 • Vrije capaciteit van uw groepenkast
 • Wel of niet groepenkast verzwaren?
 • Wel of geen graafwerkzaamheden?
 • Kabeltraject: Hoe moet de kabel vanaf de meterkast naar de laadlocatie lopen?
 • Locatie laadpaal; Waar moet de laadpaal geplaatst worden? Vaak geldt: hoe dichtbij de groepenkast hoe voordeliger

Reith Power is merkonafhankelijk en adviseert u graag in het maken van de juiste keuze. Onze specialisten staan klaar om u te woord te staan. Neem vrijblijvend contact met ons op om een prijs- en adviesvoorstel voor uw situatie te ontvangen.

Laadpaal montage

Laadpaal installeren voor Volvo

Inmiddels heeft Reith Power veel ervaring met de installatie van een laadpaal Volvo XC40 Recharge. Wij verzorgen de volledige installatie van de Volvo laadpaal. Onze monteurs hebben veel ervaring met de installatie van laadpalen en volgen regelmatig cursussen en trainingen. Voor de installatie van uw laadpalen bepalen we samen met u de meest ideale plek. Uiteraard is het ook mogelijk om een laadpaal te laten installeren voor uw bedrijf. Op zoek naar laadpalen bij uw bedrijf en bij u thuis? Neem gerust contact met ons op. We adviseren u graag.

Menu
Open chat