De DC-laders van het gerenommeerde merk ABB staan bekend om hun betrouwbaarheid en efficiëntie. Deze geavanceerde laders zijn ontworpen om elektrische voertuigen snel en veilig op te laden, waardoor ze ideaal zijn voor zowel particuliere als openbare laadinfrastructuur. Met ABB’s toonaangevende technologieën bieden hun DC-laders gebruikers een naadloze en krachtige laadervaring, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere mobiliteit. ABB’s jarenlange ervaring en innovatie in de energiesector maken hun DC-laders een vertrouwde keuze voor EV-gebruikers wereldwijd.

Het laadvermogen is modulair schaalbaar tot wel 180 kW en de Terra kan tot drie elektrische voertuigen tegelijk bedienen. De Terra DC Fast laadsystemen zijn verkrijgbaar in een range van 20 kW (Terra 24) tot 180 kW (Terra 184).

  • Snelle laadsnelheid
  • De nieuwste oplaadtechnologie
  • Ingebouwde beveiliging
  • Slim laden
  • Optimale load balancing
  • Geavanceerde functionaliteiten

Werking van ABB DC-laders

ABB DC-laders werken door wisselstroom (AC) uit het elektriciteitsnet om te zetten in gelijkstroom (DC) voor het opladen van elektrische voertuigen. Dit conversieproces wordt uitgevoerd door ingebouwde omvormers in de lader. De resulterende gelijkstroom wordt via een laadkabel en -connector naar het elektrische voertuig gestuurd. ABB DC-laders zijn ontworpen om dit proces met hoge vermogens te realiseren, waardoor snel laden mogelijk is. Ze dragen bij aan de groei van elektrische mobiliteit door efficiënte en krachtige laadoplossingen te bieden.

Voordelen ABB DC-lader

Snelladen met ABB DC-laders biedt aanzienlijke voordelen. Het verkort de laadtijd drastisch, waardoor elektrische voertuigen snel weer de weg op kunnen. Dit is ideaal voor langeafstandsreizen en drukke laadstations. Het snelle oplaadproces verhoogt de omzetpotentie. De betrouwbaarheid en duurzaamheid van ABB-laders verminderen de operationele kosten en onderhoudskosten op de lange termijn. Bovendien kan het uitgebreide netwerk van ABB-laders aantrekkelijk zijn voor klanten, waardoor bedrijven verkeer naar hun locaties kunnen trekken. Tot slot biedt ABB geavanceerde factureringsopties en toegangscontrole, wat de administratieve efficiëntie en inkomstenstroom verbetert.

  • Snelladen vermindert wachttijden, waardoor de bruikbaarheid van elektrische voertuigen toeneemt. Bovendien vermindert het de angst voor een lege batterij, waardoor EV’s aantrekkelijker worden voor meer mensen, en draagt het bij aan de groei van elektrische mobiliteit.
  • Full-colour 7″ scherm. Het scherm begeleidt de gebruiker door het laadproces en biedt een unieke kans de lader te voorzien van uw bedrijfslogo.
  • Maximale inkomsten genereren. De ABB DS-lader ondersteunt alle laadstandaarden op de markt en alle batterijformaten. Ook kunnen er tot 2 voertuigen tegelijk laden.

 

Netwerk en connectiviteit van ABB DC-laders

ABB DC-laders zijn uitgerust met geavanceerde connectiviteitsopties die een naadloze integratie met slimme laadbeheersystemen mogelijk maken. Deze connectiviteit stelt beheerders in staat om laadstations op afstand te bewaken en beheren, laadgegevens te verzamelen en te analyseren, en gebruikers een probleemloze laadervaring te bieden. Hierdoor kunnen ABB DC-laders efficiënt worden beheerd en geoptimaliseerd, wat bijdraagt aan de groei en duurzaamheid van elektrische mobiliteit.

Ontdek de complete dienstverlening van Reith Power voor DC Snelladers

Bij Reith Power geloven we in een totaaloplossing als het gaat om DC snelladers. Onze dienstverlening gaat verder dan alleen de levering en installatie van uw snellader en ontzorgt u hierin geheel.
We bieden een uitgebreid scala aan services om ervoor te zorgen dat uw laadstation soepel en efficiënt werkt, van begin tot eind.

Tot onze dienstverlening behoort dan ook: advies over de capaciteit van de netaansluiting en het te plaatsen vermogen in de snellader; de bepaling van de elektrotechnische uitgangspunten met randvoorwaarden en het beheer en onderhoud.

Bij Reith Power begrijpen we dat de installatie van een DC snellader slechts een onderdeel is van uw grotere energie-infrastructuur. Daarom bieden wij een allesomvattende dienstverlening om ervoor te zorgen dat uw investering optimaal rendeert. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen uw laadstation naar een hoger niveau te tillen.

De laadpaalspecialist van zakelijk Nederland

Offerte aanvragen