Snelladen

Snelladen, je komt het onderweg steeds vaker tegen. Gebruikers van elektrische auto’s zijn bekend met de lange wachttijden die zich soms voordoen bij het snelladen van de auto. Vanwege het beschikbare vermogen van de laadpaal kan het soms enkele uren duren voordat je beschikt over een volledig opgeladen batterij. Dit fenomeen is echter bijna verleden tijd. Snelladen maakt zijn opmars in de wereld van duurzaam rijden. Met een korte laadsessie van enkele minuten tot een uur beschikt u over een bijna volle acculading. Ideaal dus voor bijvoorbeeld: tankstations, retailpleinen, hotels en op plaatsen langs de openbare weg.

Let op, er is een groot verschil tussen ‘snel laden thuis’ en ‘snelladers’ onderweg. Denkt u op zoek te zijn naar een ‘snellader voor thuis’? Dan zoekt u waarschijnlijk een ‘reguliere laadpaal’ voor thuis.

 

snelladers
 • Ontzorgpartner met specialistische kennis
 • Toekomstgerichte laadoplossingen
 • Bedrijfszekere installaties
 • Sterk in afspraken nakomen
 • Persoonlijk en servicegericht

Informatie aanvragen

  Velden met een * zijn verplichte velden

  Voordelen van snelladen

  Laden op een snellaadstation is de snelste manier om een EV op te laden en is dan ook vaak te vinden langs snelwegen of op locaties dichtbij hoofdwegen. Snelladers leveren een hoogvermogen gelijkstroom om een auto in 20 tot 40 minuten tot 80% op te laden. In de meeste gevallen wordt de laadsnelheid automatisch teruggeschroefd naarmate de accu voller raakt. Hiermee wordt de accu beschermd en de levensduur van de accu verlengd. Bij alle snellaadpalen is de oplaadkabel aan het station vastgeketend, zodat deze niet losgekoppeld kan worden. Let wel op: snelladen kan alleen toegepast worden op EV’s die ook daadwerkelijk een snellaadfunctie hebben. Verder kun je zelf de kosten bepalen en kun je het snellaad station instellen voor verschillende gebruikers. Wij willen onze partners graag volledig ontzorgen. Bij Reith Power bieden wij onze partners daarom een partnerprogramma aan om de samenwerking te perfectioneren. Als partner krijg je gratis extra verlengde partnergarantie van 5 jaar voor het laadstation en de installatie.

  zakelijk je elektrische auto sneller opladen

  Vermogen snelladen

  Het beschikken over voldoende vermogen is essentieel voor het snelladen van een elektrische auto. In sommige situaties is er al voldoende vermogen beschikbaar, maar in andere situaties moet er een nieuwe netaansluiting aangevraagd worden; soms zelfs met een transformatorstation. Dit komt doordat ‘standaard’ netaansluiting wisselstroom (AC) levert. Accu’s van EV’s dienen echter met gelijkstroom (DC) te worden opgeladen. Het is dan aan de interne omvormer van de auto de taak om wisselstroom om te zetten in gelijkstroom. Maar met een nieuwe netaansluiting van gelijkstroom (DC) slaat die stap over. Klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet! Reith Power ontzorgt zakelijk Nederland namelijk volledig in dit proces. Zo kunnen we ervoor zorgen dat je een DC laadpaal kunt aanleggen aan jouw wagenpark. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden voor een snellaadpaal voor jouw bedrijf te bespreken. Wil je eerst meer informatie, raadpleeg dan onze blog over de opkomst van snelladen in Nederland.

  Beheer en helder inzicht

  Krijg eenvoudig en snel inzicht in de laadsessies en het beheer van laadpassen via onze online backoffice. Hiermee kun je ook de laadkosten met bezoekers verrekenen. Onze snellaadstations zijn voorzien van een slim beheersysteem. Jouw gebruikers profiteren hierdoor altijd van optimaal laadcomfort, terwijl jij kunt vertrouwen op onbezorgd beheergemak.

  Reith Power is jouw specialist

  Terug­verdientijd berekenen

  Reith Power is jouw laadpaalspecialist met toekomstgerichte voorzieningen

  Bereken nu
  Snellaadstations om je elektrische auto snel op te laden

  Exploitatie of Leasen

  Voor jou als eigenaar of exploitant van een snellaadplein zijn er, naast het bieden van een veelgevraagde service, ook uitstekende verdienmogelijkheden.  Hierdoor wordt het installeren van snellaadpalen nog aantrekkelijker én voordeliger. Reith Power informeert je graag hierover.

  Snelladen vergemakkelijkt duurzaam rijden

  Offerte aanvragen