Wie is Reith Power?

Reith Power is jouw specialist in laadpaal oplossingen

Reith speelt al vele generaties lang een toonaangevende rol als specialist in de elektrotechniek. Met het devies om altijd te anticiperen op nieuwe technologie en ontwikkelingen in de markt, is het niet verrassend dat ook Reith Power haar kennis gaat inzetten voor de transitie in de energiemarkt.

Onder de naam Reith Power is in 2015 vanuit Reith Elektrotechniek een separate zelfstandige organisatie gestart, die zich volledig richt op het adviseren, leveren en installeren van laadpalen voor zakelijk Nederland. Reith Power wil een bepalende rol spelen bij het installeren van laadpalen voor de markt van elektrisch vervoer in haar eigen servicegebied en in samenwerking met partners buiten de regio.

koningklijke

Al meer dan 135 jaar verbonden aan elektrotechniek

Reith Power BV is tijdens de opmars van zonnestroomtechniek en elektrisch rijden opgericht als dochteronderneming van Reith Elektrotechniek, het advies- en installatiebedrijf dat al meer dan 135 jaar bestaat! Jeroen Reith, vierde generatie eigenaar, herkende al vroeg de potentie en elektrotechnische uitdagingen rondom laadpalen en zonnestroom. Het realiseren van duurzame voorzieningen vraagt om focus en specialistische kennis van EV-mobiliteit, laadpalen, zonnestroom en elektrotechniek. Een meer dan logische stap dan ook dat Reith Power is opgericht om samen met innovatieve partners elke vraag en budgetwens om te zetten in de totaaloplossing van morgen.

Missie en visie

Reith Power heeft zich ten doel gesteld de beste integrale laadpaalspecialist van Nederland te zijn. Reith Power ziet laadpalen als onderdeel van een integrale oplossing om Nederland stap voor stap duurzamer te maken, dit door slimme integratie met energiemanagement, duurzame energieopwekking, energieopslag en energiebesparende oplossingen. Samen met het zusterbedrijf Reith Elektrotechniek voeren zij deze projecten integraal uit.

Zij richt zich daarbij op klanten binnen de zakelijke en particuliere markt die behoefte hebben aan een deskundige partij die ze volledig ontzorgt, van advies tot en met beheer. Van thuislaadpaal tot laadpleinen. Dit doen ze bijvoorbeeld bij kantoren, Vereniging Van Eigenaren (VVE), woningcorporaties, auto- en leasebedrijven, maar ook bij parkeergarages, retailpleinen, horeca en zakelijk vastgoed. Reith Power onderscheidt zich hierin door de unieke combinatie van kennis en ervaring op het vlak van EV- mobiliteit, elektrotechniek en duurzaamheid.

Reith Power wil dit alles bereiken door klanten en leveranciers te zien als partners, alle ruimte te geven voor creativiteit, innovaties, ondernemerschap en continue bezig te zijn om het bedrijf, de processen en de dienstverlening te optimaliseren.

6 laadpunten geïnstalleerd voor Reginox

Merkbelofte en merkwaarden

Met onze kennis van E-mobility en elektrotechniek zijn wij jouw partner voor de beste laadoplossingen. Deze belofte komt Reith Power na door altijd te handelen vanuit onze merkwaarden:

  • Wij gaan doelgericht te werk;
  • Onze experts zijn zeer vakkundig, van advies tot en met installatie;
  • Wij zijn toegankelijk voor al onze opdrachtgevers;
  • Als logische denker komen wij altijd met een maatwerk oplossing;
  • Dankzij onze nieuwsgierigheid zijn we nooit uitgeleerd en niet tevreden met de meest voor de hand liggende oplossingen.

Historie

Onderstaande tijdlijn geeft de ontwikkeling van Reith en Reith Power weer, van 1888 tot en met nu

1

Op 23 januari 1888 opgericht door Johannes Gerhardus Reith (overgrootvader van de huidige eigenaar Jeroen Reith). Deze vestigde zich als koperslager/elektriciën. Nog voor de eerste wereldoorlog realiseert hij de eerste elektrische installatie in Neede. Het bedrijf groeide en de activiteiten t.a.v. loodgieterswerken, centrale verwarmingsinstallaties en radio werden toegevoegd. Kortstondig werden ook fietsen verkocht en gerepareerd. De zoon van Johannes Gerhardus : Herman Reith (grootvader van huidige eigenaar) kwam in de zaak. Herman werd vooral bekend vanwege de radiodistributie in Neede. Deze activiteit werd na de tweede wereldoorlog overgenomen door de PTT en is inmiddels geheel verdwenen.

2

De zonen van Herman: Tony (vader van huidige eigenaar) en wijlen Gerard Reith waren inmiddels in de zaak gekomen. In 1956 werd het bedrijf gesplitst. Tony ging het electro en radio deel doen zowel met een winkel als met de installatie-activiteiten en Gerard ging verder met verwarming en loodgieterswerk.

3

De zoon van Tony: Jeroen en tevens huidige eigenaar kwam in de zaak. Jeroen zette het elektrotechnische installatiedeel voort. Dit deed hij allereerst samen met zijn vader in een V.O.F. en vanaf 1992 zelfstandig als eenmanszaak en een aantal jaren later als B.V. Tony zette de winkel voort en heeft deze activiteit in 1994 beëindigd.

4

Verhuizing naar de Bedrijvenweg 7 in Neede.

5

De onderneming bestaat 125 jaar.

6

Start van Reith Power welke naast en samen met Reith Elektrotechniek opereert.

7

Bas (zoon van huidige eigenaar en 4e generatie) komt in de zaak.

Kom werken bij Reith Power

Reith Power BV is tijdens de opmars van zonnestroomtechniek en elektrisch rijden opgericht als dochteronderneming van Reith Elektrotechniek, het advies- en installatiebedrijf dat al meer dan 135 jaar bestaat! Jeroen Reith, vierde generatie eigenaar, herkende al vroeg de potentie en elektrotechnische uitdagingen rondom laadpalen en zonnestroom. Het realiseren van duurzame voorzieningen vraagt om focus en specialistische kennis van EV-mobiliteit, laadpale,

Bekijk onze vacatures
vacatures

De laadpaalspecialist van zakelijk Nederland

Offerte aanvragen