Smart laden

De term ‘smart’ wordt tegenwoordig veel gebruikt in combinatie met technologiëen om aan te tonen dat deze communiceren met andere apparaten. Deze communicatie zorgt ervoor dat beide partijen sneller, nauwkeuriger of efficiënter worden. Deze ontwikkeling is niet aan de laadpaal wereld voorbij gegaan. Er worden steeds grotere sprongen gemaakt in het ontwikkelen van smart laadpalen.

Maar wat betekent deze communicatie en welke voordelen zijn hieraan gekoppeld?

In het kort; smart laadpalen communiceren met zowel de auto, de bron van het vermogen en de gebruiker. De laadsnelheden en tijden van voltooiing worden door de smart laadpalen aangepast aan de omstandigheden. Dit gebeurt door technieken zoals Dynamic Load Balancing

Informatie aanvragen

  Velden met een * zijn verplichte velden

  Dynamic Load Balancing

  De eerste stap naar smart laden is het gebruiken van Dynamic Load Balancing ofwel, DLB. DLB zorgt ervoor dat het verduurzamen van uw wagenpark, niet ten koste gaat van het elektriciteitsnet van uw kantoor. De smart laadpalen peilen namelijk elke seconde wat de stroomtoevoer is en hoeveel druk dit legt op het elektriciteitsnetwerk. In het geval het netwerk overladen dreigt te worden, verlaagd de laadpaal de ampères die worden gebruikt voor de auto. Hierdoor laadt het voertuig weliswaar minder snel op, maar voorkomt het overbelasting op het netwerk. Omgekeerd is het zo dat mocht er weinig druk op het elektriciteitsnet komen vanuit het kantoor, verhoogd de laadpaal het vermogen om de auto sneller op te laden. Dat is de kracht van Dynamic Load Balancing.

  Bedrijven

  Icoon voor zakelijke laadpalen

  Het bestellen van laadpalen voor jouw bedrijf kan heel lastig zijn. Reith Power maakt dit zeer eenvoudig, van aanschaf tot plaatsing!

  Meer informatie

  Thuis

  icon prive

  Het bestellen van een laadpaal voor thuis kan lastig zijn. Reith Power maakt het je zeer eenvoudig, van bestelling tot plaatsing!

  Meer informatie
  Smart laadpalen

  Nog meer voordelen

  Vanuit de basis van Dynamic Load Balancing, zijn er veel dingen mogelijk met de smart laadpalen van Reith Power. Voornamelijk kostenbesparing bij het opladen van voertuigen. Smart laadpalen zijn namelijk bewust van de lagere tarieven gedurende daluren op het elektriciteitsnetwerk.

  Tussen 11 uur ’s nachts en 7 uur ’s ochtends zijn de tarieven voor stroom op het laagst. Smart laadpalen maken gebruik van deze informatie. Waar ‘domme’ laadpalen direct de auto op vol vermogen opladen om zo snel mogelijk de auto klaar te hebben staan, berekent de ‘slimme’ laadpaal juist wanneer het voertuig weer moet worden gebruikt. Op basis van deze informatie controleert de laadpaal het vermogen wat nodig is tijdens de daluren. In het geval de laadpaal begrijpt dat de auto niet volledig kan worden opgeladen, compenseert de smart laadpaal het ontbrekende vermogen met stroom over het normale tarief.

  Deze berekening is uiteraard op basis van informatie die wordt gegeven door de gebruiker, via een app. Zo is het ook mogelijk om via een app aan te geven dat een bepaald voertuig eerder klaar moet staan dan de rest. Dan communiceren de laadpalen van het wagenpark met elkaar en besluiten ze prioriteit te verlenen aan de auto die eerder van het terrein af moet.

  Regelgeving en randzaken omtrent

  Een duurzaam wagenpark

  Éen of meerdere laadpalen aansluiten op uw zakelijke locatie gaat verder dan u wellicht van bewust van bent. Doordat een elektrische auto veel stroom trekt heeft dit veel invloed op uw elektriciteitsnetwerk. Daarnaast gelden er allerlei wettelijke eisen waaraan de aansluiting moet voldoen. Zaken waar u geen zorgen over hoeft te maken omdat wij dit compleet voor u verzorgen. Naast de laadpalen en extra voorzieningen in uw groepenkast moet er ook kabel worden aangelegd vanaf uw groepenkast naar de laadpalen. U kunt zicht voorstellen dat de lengte en de wijze van aanleg (bestrating, gras etc) verschil kan maken in de prijs. Daarom is voldoende informatie vereist u zo goed mogelijk van dienst te zijn en om u direct een prijs zonder verrassingen achteraf aan te bieden. Graag verzoeken wij u dan ook zo volledig mogelijk de gevraagde informatie te beantwoorden.

  Slim laden met de smart laadpalen

  De laadpaalspecialist van zakelijk Nederland

  Offerte aanvragen