Blog 16 februari 2024

Subsidies voor zakelijke laadpalen

In 2024 zijn er nieuwe subsidies beschikbaar voor het aanschaffen van zakelijke laadpalen. Deze subsidies bieden een waardevolle bijdrage voor duurzaam ondernemerschap en stimuleren de overgang naar elektrisch rijden binnen uw organisatie. Vind hieronder de subsidie die bij jouw situatie past en profiteer van de beschikbare middelen om uw bedrijf vooruit te helpen op het gebied van milieuvriendelijke mobiliteit.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

De KIA is een van de meest algemene investeringsaftrekken voor ondernemingen en geldt voor diverse bedrijfsmiddelen, waaronder laadpalen. Dit biedt een aantrekkelijke mogelijkheid voor bedrijven om een deel van hun investeringen terug te verdienen via belastingaftrek.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

De MIA is specifiek gericht op ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, waaronder laadpalen. In 2024 kan deze subsidie oplopen tot 45% van het investeringsbedrag. Dit kan een aanzienlijke kostenbesparing betekenen voor bedrijven die willen investeren in duurzame mobiliteit.

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)

Met de VAMIL kunnen milieuvriendelijke investeringen op een willekeurig moment worden afgeschreven, wat resulteert in aanzienlijke belastingvoordelen. Voor laadpalen die vallen onder de bedrijfsmiddelcode F 3721 kan dit fiscale voordeel oplopen tot 75%. Het is echter belangrijk op te merken dat deze subsidie alleen van toepassing is op laadinfrastructuur voor zware elektrische voertuigen en mobiele werktuigen.

Reith Power zorgt voor een totale ontzorging

Wij adviseren, leveren en installeren zakelijke laadpalen bij bedrijven op locatie. Van slechts één zakelijke laadpaal tot meerdere laadpalen, wij denken graag met je mee. Reith Power wordt graag jouw partner op het gebied van duurzaam vervoer en elektrisch rijden. In het geval je meer voorbeelden zoekt, bekijk onze afgeronde projecten. Mocht je gelijk interesse hebben in het verduurzamen van je wagenpark, schroom dan niet om gelijk contact op te nemen met onze specialisten. Voordat je het weet, beschikken jouw collega’s over laadpalen voor zakelijk gebruik! Neem de stap richting de toekomst, wordt partner.

De laadpaalspecialist van zakelijk Nederland

Offerte aanvragen