Laadpalen voor VvE

Het realiseren van laadpalen voor een VvE vraagt om een specifieke aanpak. Zowel de VvE als de gebruikers zijn veelal eigenaar van een totale installatie van de laadpalen. Daarbij inbegrepen zijn de installatie ervan, de verschillende laadpunten, Dynamic Load Balancing en een professioneel beheersysteem – allemaal zaken die met elkaar communiceren en elkaar kunnen beïnvloeden. Daarnaast is het vaak een uitdaging om voldoende (financieel) draagvlak te creëren binnen de Vereniging van Eigenaren, omdat de elektrische rijder op dit moment nog in de minderheid is. En dan is daar ook nog de wetgeving laadpalen VvE. Reith Power heeft hiervoor een totaaloplossing ontwikkeld die bij uitstek geschikt is voor laadpalen voor de VvE. Bij ons zijn er dan ook mogelijkheden voor maatwerk trajecten als het gaat om een laadpaal VvE. Vraag dan ook gerust naar de mogelijkheden.

 • Deskundig en persoonlijk advies
 • Laadoplossing op maat
 • Geschikt voor alle elektrische auto’s
 • Toekomstgerichte totaaloplossingen
 • Advies, installatie en onderhoud in eigen beheer

Informatie aanvragen

  Velden met een * zijn verplichte velden

  Heldere adviezen voor de VvE

  In laadpalenwereld zijn veel verschillende laadpalen te verkrijgen. Kijk je naar een laadpaal voor een VvE, dan zijn er helemaal veel mogelijkheden. Tevens zijn er aspecten als een backoffice, een beheersysteem en technische oplossingen als bijvoorbeeld dynamic load balancing. Wij snappen dat je tegenwoordig door de bomen het bos niet meer ziet. De noodzaak voor de realisatie van laadpalen komt vanwege de elektrificatie van het wagenpark steeds meer naar voren en daarbij is het nodig om rekening te houden met de beschikbare stroomcapaciteit, de kostenverdeling en de veiligheid. Vanuit onze expertise op het gebied van elektrotechniek en E-mobility maken wij een adviesplan dat het beste bij jullie VvE past. Samen gaan we om tafel om de eisen en wensen te bespreken en adviseren we jou op het gebied van elektrische laadpunten en type laadpaal voor de VvE.

  Toekomstgericht advies voor VvE laadpalen

  Op dit moment is de elektrische rijder nog in de minderheid bij een VvE, maar daar gaat in de toekomst gegarandeerd verandering in komen. Gezien de ontwikkelingen van de elektrische auto’s zal het niet lang meer duren voordat een substantieel deel van de VvE over zal stappen op een elektrische auto. Het is belangrijk om na te denken over de toekomst en hier alvast rekening mee te houden tijdens de installatie van een laadinfrastructuur bij de VvE.  Het is dan ook verstandig om op tijd te schakelen. Reith Power helpt je hier graag mee! Kies voor ons merkonafhankelijk laadpuntadvies. Op basis van een uitgebreide schouw op locatie komen in dit advies de volgende zaken aan bod:

  • Een meerjarige prognose van de laadbehoefte
  • Borging van de brandveiligheid, fysieke en digitale veiligheid
  • Kostenverdeling
  • Elektrische aansluiting en stroomverdeling
  • Wet- en regelgeving

  Reith Power biedt het laadpuntadvies aan voor € 1.800,- inclusief BTW.
  Het laadpuntadvies komt in aanmerking voor subsidieverstrekking door de RVO. De VvE krijgt 75% van de kosten van het laadpuntadvies vergoed met een maximum van € 1.500,-.
  Netto betaalt de Vereniging van Eigenaren hierdoor € 450,-.
  Op de website van RVO kunt u meer lezen over de subsidie.

  Heb je al een advies ingewonnen en wil je een offerte voor realisatie dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Uiteraard verzorgen wij niet alleen laadpalen voor VvE, maar ook voor andere sectoren.

  Download de brochure

   Velden met een * zijn verplichte velden

   Laadpaal Zaptec

   Totale ontzorging in VvE laadpalen

   De wereld van VvE laadpalen is een complex samenspel van diverse fabricaten laadpaalproducten, backoffice systemen en technische oplossingen, zoals een Dynamic Load Balancing voorziening en beheersystemen. Je moet inmiddels wel van de hoed en de rand weten om hierin de juiste keuzes te kunnen maken. Welk laadpaal is voor de VvE geschikt? Hoe verrekenen we de kosten met alle belanghebbenden?

   Wij ondersteunen de VvE graag in het gehele proces te beginnen met een laadpuntadvies en informatie over de wetgeving van laadpalen voor de VvE. Het laadpuntadvies kan vervolgens opgevolgd worden door een vrijblijvende offerte voor de realisatie en installatie van een laadinfrastructuur. Na opdracht regelt Reith Power vervolgens alles. Alles? Ja, van montage tot beheer en verrekening van de kosten.

   Wetgeving laadpalen VvE

   Bewoners van een appartement kunnen niet zomaar individueel een laadpaal laten plaatsen. Daar hebben zij toestemming voor nodig van een VvE. De wetgeving voor laadpalen van een VvE bepaalt echter dat het plaatsen van laadpalen verplicht is bij nieuwbouw of renovatie van een woongebouw. Sterker nog, één laadpaal voor de VvE is niet per se voldoende. De wetgeving laadpalen VvE schrijft namelijk voor dat de VvE per tien parkeerplaatsen die het biedt, er minimaal één met een VvE laadpaal moet voorzien.

   De kans is groot dat de wetgeving omtrent VvE is de toekomst zal veranderen. Het aantal eigenaren van een EV (niet te verwarren met VvE!) zal toenemen en daarmee stijgt dus eveneens de behoefte aan een laadpaal bij de VvE. Een standaard verplichting en strengere verhoudingen behoren tot de mogelijkheden. Laat je als VvE dus nu alvast goed informeren over de wetgeving van laadpalen voor VvE.

   Laat je adviseren!

   Dé laadpaalpartner voor Nederlandse VvE's

   Offerte aanvragen