Blog 8 december 2023

Duurzame Mobiliteit in 2024: Ontvang subsidies voor laadinfrastructuur bij VvE's

In 2024 zijn er nieuwe subsidies beschikbaar om Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) te ondersteunen bij de implementatie van duurzame mobiliteitsvoorzieningen. Deze subsidies kunnen oplopen tot duizenden euro’s!

Vanaf 1 januari 2024 is er een subsidie beschikbaar onder Subsidieregeling Verduurzaming voor Vereniging van Eigenaars (SVVE), een initiatief van de RVO. Binnen deze regeling vallen twee subsidies waarmee VvE’s een deel van de kosten voor het implementeren van de laadinfrastructuur terug kunnen krijgen.

Subsidie basislaadinfrastructuur

Met de subsidie voor basislaadinfrastructuur ontvangen VvE’s € 100 subsidie per parkeerplaats. Door slimme en passende voorbereidingen te treffen voor laadpalen kunnen VvE’s de laadinfrastructuur eenvoudig uitbreiden. Schaalbare oplossingen, zoals vlakbandinstallaties, maken het voor bewoners gemakkelijk om een laadpunt te realiseren.

Subsidie oplaadpuntenadvies

Binnen de SVVE-regeling valt ook een subsidie om de kosten voor een oplaadpuntenadvies te vergoeding. Reith Power biedt het laadpuntadvies aan voor € 1.800,- inclusief BTW.
De VvE krijgt 75% van de kosten van het laadpuntadvies vergoed met een maximum van € 1.500,-.

Het is belangrijk om na te denken over de toekomst en hier alvast rekening mee te houden tijdens de installatie van een laadinfrastructuur bij de VvE.  Het is dan ook verstandig om op tijd te schakelen. Reith Power helpt je hier graag mee! Kies voor ons merkonafhankelijk laadpuntadvies. Op basis van een uitgebreide schouw op locatie komen in dit advies de volgende zaken aan bod:

  • Een meerjarige prognose van de laadbehoefte
  • Borging van de brandveiligheid, fysieke en digitale veiligheid
  • Kostenverdeling
  • Elektrische aansluiting en stroomverdeling
  • Wet- en regelgeving

 

Reith Power zorgt voor een totale ontzorging

De wereld van laadoplossingen binnen VvE’s is een complex samenspel van diverse fabricaten laadpaalproducten, backoffice systemen en technische oplossingen, zoals een Dynamic Load Balancing voorziening en beheersystemen. Je moet inmiddels zelf al aardig specialist zijn om hierin de juiste keuzes te kunnen maken. Wij ondersteunen de VvE graag in het gehele proces te beginnen met een laadpuntadvies. Het laadpuntadvies kan vervolgens  opgevolgd worden door een vrijblijvende offerte voor de realisatie en installatie van een laadinfrastructuur. Na opdracht regelen we vervolgens alles van montage tot beheer en verrekening van de kosten.

De laadpaalspecialist van zakelijk Nederland

Offerte aanvragen