Oplaadpunt elektrische auto

Breed aanbod van oplaadpunten voor uw elektrische auto. Reith Power, adviseert u graag over de mogelijkheden.

Belang van een elektrische oplaadpunt

Je vraagt je misschien af; wat is nu het belang van een oplaadpunt voor mijn elektrische auto? Een elektrische auto neemt gedurende een langere tijd vol vermogen stroom af. Als u dit met een standaard stopcontact en standaard verlengsnoer doet, dan loopt u het risico dat deze oververhit raken, met kans op brandgevaar. Daarom is er een aparte contactdoos en stekker ontwikkeld met een intelligent systeem (mode 3) dat communiceert met uw elektrische auto. Uw auto wordt hiermee snel en veilig opgeladen.

Oplaadpunt elektrische auto foto

Laadkosten automatisch verrekenen

Je kunt de laadkosten thuis verrekenen bij je werkgever of leasemaatschappij. Dit kun je doen door je laadpas en elektrische oplaadpunt te registreren onder de naam van de werkgever/leasemaatschappij. Deze oplaadpunten worden geleverd met backoffice systeem en bijbehorend abonnement.

Op bedrijfslocaties kun je je oplaadpunt openstellen voor openbaar gebruik. Met een bijpassend abonnement kun je tarieven instellen voor de oplaadpunt. Deze tarieven kunnen worden verrekend bij elke laadsessie. De opbrengsten van deze laadsessies worden automatisch door de serviceprovider aan jou of je bedrijf overgemaakt.

De voordelen van een oplaadpunt-abonnement

Een online oplaadpunt is gekoppeld aan een laadpunt-abonnement. Dit abonnement maakt het beheren van uw oplaadpunt erg gemakkelijk. Een online laadpunt voor uw elektrische auto biedt de volgende voordelen:

  • Beheer van laadpas toegang (bijvoorbeeld; gratis laden voor werknemers).
  • 24/7 klantenservice.
  • Regelmatige firmware updates.
  • Online beheer van uw laadpunt.
  • Laadsessie inzicht en historie: monitor data zoals aantal laadsessies, kWh verbruik en CO2 besparing.
  • De functie om laadsessies te exporteren.
  • Plug & Charge.
  • Remote Control functionaliteit die u toestaat om uw laadsessie op afstand te starten, resetten of stoppen.
  • Email notificaties.
  • Gastgebruik.

 

Veel gestelde vragen over oplaadpunten

Wat is load balancing?
Load Balancing verdeelt gelijkmatig of flexibel de beschikbare capaciteit over alle elektrische oplaadpunten die in gebruik zijn. Deze dienst garandeert dat alle elektrische auto’s op je locatie optimaal kunnen laden, altijd binnen het beschikbaar vermogen van je oplaadpunt.
Kan ik elke elektrische auto opladen met een laadpunt?
Ja, elke elektrische auto heeft een type-2 aansluiting. Elke elektrische auto is uitgerust met een stekker die hierop past.
Waar vind ik (openbare) oplaadpunten?

Het is in Nederland mogelijk uw elektrische auto op te laden bij openbare oplaadpunten. Indien u op zoek bent naar een oplaadpunt dan kunt u het beste even Googlen. Zoek in Google op “oplaadpunt” of “oplaadpunten” in combinatie met de “locatie” waar u zich bevindt. Google toont dan hoogstwaarschijnlijk de exacte locaties van de oplaadpunten om uw elektrische auto op te laden.

Meer informatie over een laadpaal?

Wij adviseren u graag persoonlijk over de prijzen en mogelijkheden van montage en planning van uw nieuwe laadpaal via tel: (0545) 29 13 29 of via ons contactformulier.