Blog 30 juni 2022

Nieuwe elektrische auto’s: 2022 en vooruitblikken naar 2023

Het zal onze klanten en geïnteresseerden in de auto-industrie niet ontgaan: de opmars van elektrische voertuigen gaat hard. Het aanbod van auto’s, specificaties en voorzieningen per auto, de infrastructuur rondom EV’s en de overheidssubsidies voor de aanschaf van elektrische auto’s maken de overstap op duurzaam rijden steeds aantrekkelijker. Maar wanneer is het beste moment om in te stappen en in welke auto moet je te zijner tijd stappen? Om deze vraag te beantwoorden zetten we een aantal hot picks op een rijtje, zodat de keuze uit auto’s het beste aansluit op jouw situatie.

 

Vol elektrische klassiekers

De eerste inzendingen komen vanuit Italiaanse fabrikant FIAT in de lagere prijsklasse. De populaire 500- en Panda-modellen maken de sprong naar duurzaamheid. De Panda zal voor circa €30.000 op de markt komen. De welbefaamde stadsauto is ideaal voor kleine gezinnen of als boodschappenauto.

E-panda

Innovatie met Sono

Wederom een kraker voor de lagere prijsklasse: de Sono Sion, de auto die zichzelf oplaadt met zonne-energie. Een redelijke nieuwprijs, vele voorzieningen en innovatie zorgen ervoor dat wij bij Reith Power de Sion zien als dark horse op de Nederlandse markt. Al helemaal wanneer je rekening houdt met de zelfvoorzienendheid van de auto. Naast de degelijke 305 kilometer-actieradius wekt de auto door zonne-energie tot wel 245 kilometer extra energie per week op.

sono sion

Chinese inbreng voor de EV-markt 2022

Autofabrikant BYD uit China komt dit jaar met twee verschillende auto’s op de markt. De BYD Han, de vol elektrische sedan van BYD, combineert looks met prestaties. Hoewel het type en de hoeveelheid motoren nog niet bekend zijn, meldt BYD dat de Han de 100 kilometer per uur aantikt binnen vier seconden. Dit gepaard met de vormen en interieur die inspiratie trekt van Mercedes Benz maakt de vraagprijs van €45.000 tot €55.000 zeer aantrekkelijk.

De SUV-tegenhanger van de Han, de Tang EV600, wordt gelanceerd (allereerst) in Noorwegen. Waar de Han haar kracht laat zien in de acceleratie en snelheid, heerst de Tang op het gebied van actieradius. Met 520 kilometer radius is het met de Tang mogelijk om van het noordelijkste punt van Nederland naar het meest zuidelijke te rijden en bijna weer terug.

byd han

Mogelijke toevoeging vanuit de Verenigde Staten

Nadat het bedrijf in 2013 failliet is gegaan, hoorden we in de EU weinig van deze Amerikaanse fabrikant. Fisker Automotive maakt echter later dit jaar een renaissance op de Europese markt. De Fisker Ocean, een vol elektrische SUV rond de prijsmiddenklasse, is eind 2022 in Spanje te bestellen. Het wordt verwacht dat Fisker binnenkort zal aankondigen dat de Ocean ook in Nederland verkrijgbaar wordt, maar daar kunnen we nu alleen nog over speculeren.

Staat jouw droomwagen niet tussen deze selectie, neem dan een kijkje in deze blog van een halfjaar geleden waar we vooruitblikten op 2022 en 2023. In die blog bespreken we de Cupra Born, de nieuwe Megane en de conceptauto van Lightyear.

fisker ocean

 

Nieuwe elektrische auto’s hebben wachttijden

De wachttijden rondom elektrische auto’s en de infrastructuur ervan is te wijten aan de grondstoftekorten. Chip-, rubber- en zeldzame metaalschaarste zorgen ervoor dat de wachttijden kunnen oplopen van enkele maanden tot een halfjaar. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met de bouw en installatie van de laadpalen. Gelukkig hebben we bij Reith Power uit voorzorg een grote voorraad laadpalen aangelegd, zodat wij onze klanten direct kunnen voorzien van de infrastructuur die ze nodig hebben. Ben jij dus op zoek naar de beste partner om de overstap van fossiele brandstof naar duurzaam elektrisch te bewerkstelligen? Neem contact op met onze specialisten.

fisker ocean E-panda sono sion BYD-Han-EV

De laadpaalspecialist van zakelijk Nederland

Offerte aanvragen